U bevindt zich hier: Home > Cursussen > Basis BHV cursus

Basis BHV cursus

Tijd:
08.30-16.00
Bedrijf:
HEFGRA opleidingen & brandpreventie BV
Locatie:
Amerikastraat 2 - 6014 CE Ittervoort
Kies gewenste dag:

Aantal beschikbare plaatsen:

Inschrijven

Basis BHV cursus

Doelgroep

De basis opleiding bedrijfshulpverlening is bestemd voor personen die deel uit gaan maken van de BHV organisatie. En moeten leren eerste hulp verlenen, ontruimen en het bestrijden van een beginnende brand.

 

Inhoud

De BHV opleidingen die door BHV Oké worden verzorgd zijn praktijk gericht. Er wordt gebruikt gemaakt van de vele faciliteiten van onze BHV oefencentra met scenarioruimtes en blusruimtes.
De basis opleiding bedrijfshulpverlening bestaat uit de onderstaande 4 modules:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp:
  In het onderdeel Niet-spoedeisende Eerste Hulp gaat het over de beoordeling en behandeling bij niet-levensbedreigende aandoeningen. Dit kunnen onder meer wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.
 • Spoedeisende Eerste Hulp:
  Bij het onderdeel Spoedeisende Eerste Hulp komt de basale reanimatie en het gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en een hersenschudding.
 • Brandbestrijding:
  Het onderdeel Brandbestrijding is gericht op omgaan met situaties in het gebouw. Cursisten leren ten eerste een beginnende brand te blussen met de daarvoor beschikbare middelen, in theorie én praktijk. Zo wordt er onderwezen hoe brand ontstaat en welke middelen gebruikt kunnen worden om de brand te blussen. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren van het blussen aan bod.
 • Ontruiming:
  In het onderdeel Ontruiming wordt aandacht besteedt aan de rol en taken van de BHV’er tijdens een ontruiming. Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met externe hulpverleners.

 

Docenten

De BHV trainingen van BHV Oké worden verzorgd door gespecialiseerde BHV docenten met een ruime praktijkervaring.

 

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding vereist.
Cursisten dienen de Nederlandse taal machtig te zijn en fysiek in staat zijn om de praktijkoefeningen uit te voeren.

 

Duur opleiding

2 lesdagen.

 

Lesboek

Basis bedrijfshulpverlening.

 

Examinering

Theoretische kennis wordt getoetst middels een schriftelijk examen aansluitend aan de lesdag en bestaat uit 30 theorievragen. Praktische kennis wordt getoetst gedurende de training aan de hand van een competentietoets.

 

Certificering

Wanneer het theorie-examen en de competentietoets succesvol zijn afgerond ontvangt de cursist het BHV diploma afgifte NIBHV.

 

Vragen aan HEFGRA opleidingen & brandpreventie BV?

Heeft u een vraag aan HEFGRA opleidingen & brandpreventie BV? Bel 0475 564022 of stuur een e-mail naar info@hefgra.nl en wij nemen contact met u op.