BHV Oké biedt u een landelijk netwerk van opleidingscentra waarbij u los of via één van onze leden kunt inschrijven voor een cursus naar keuze.

Nederlandse Arbeidsinspectie Publiceert de monitor arbeidsongevallen 2022

20-11-2023 11:02


Het jaarlijkse rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie over arbeidsongevallen in 2022 toont aan dat er 2.357 arbeidsongevallen waren, waarvan 40 dodelijk. Dit is 27 slachtoffers per 100.000 banen. De meeste ongevallen vonden plaats in sectoren zoals waterbedrijven, afvalbeheer, bouw, landbouw, bosbouw, visserij en industrie. Er was een toename in ongevallen vergeleken met 2021.


Meer dan de helft van de ongevallen leidde tot botbreuken, 16% tot amputaties, en een derde veroorzaakte blijvend letsel. Stagiairs en studenten hadden minder ongevallen dan reguliere werknemers, maar liepen vaker letsel op door contact met arbeidsmiddelen.


In de industrie (35%) en handel (16%) gebeurden de meeste ongevallen met gevaarlijke stoffen, vaak resulterend in blijvende schade zoals brandwonden of vergiftigingen. De Arbeidsinspectie benadrukt het belang van gedeelde verantwoordelijkheid voor veiligheid op de werkvloer en roept op tot verbetering van de werkplekveiligheid.

Download hier het hele rapport:

Footer afbeeldingDriehoek
BHV Oké logo wit

BHV opleidingen in heel Nederland landelijk maar toch dichtbij!

© BHV Oké Copyright - Cookies en privacystatement - Algemene voorwaarden